Een mooi begin van 2019

Nieuwjaarsbijeenkomst in Lommerrijk

Op woensdag 9 januari trokken weer veel VO-NN-ers naar Rotterdam voor de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst. Er hadden zich 265 leden ingeschreven en op ziektegevallen na heeft het merendeel hiervan kunnen genieten van een gezellige middag.

Niek Hakvoort sprak namens het VO-NN Bestuur en namens de Activiteitencommissie. Hij wenste iedereen een gelukkig en vooral ook gezond 2019. In zijn korte terugblik op de activiteiten in 2018 meldde hij dat het aantal deelnemers iets lager lag dan in de jaren daarvoor. De commissie streeft ernaar om met een grotere variatie in activiteiten dit in 2019 weer op te krikken. Het plan is om twee landelijke bijeenkomsten te organiseren, met daarnaast lokale activiteiten in de rayons. Aankondigingen hierover volgen nog. Het is goed om de website www.vo-nn.nl regelmatig te raadplegen.

Niek deed ook nog twee oproepen aan de leden van onze vereniging: “Doe mee in bestuur en commissies! Vele handen maken licht werk en er is grote behoefte aan inzet door de leden. Je kunt veel betekenen voor de VO-NN, zonder dat dit veel tijd hoeft te kosten.” Niek noemde vooral de commissie Ledenwerving waar op dit moment slechts één persoon de kar moet trekken. Daarmee kwam hij gelijk bij een ander belangrijk punt: we moeten meer leden aantrekken! Dus aan iedereen de oproep om in je eigen kring van vrienden en kennissen, oud-collega’s enthousiast te maken voor de VO-NN. Hulp daarbij zijn de prachtige folders die in de zaal aanwezig waren en ook bij het secretariaat verkrijgbaar zijn. Niek kon op dit front ook goed nieuws melden: de ledenwerfactie via het PensioenfondsING heeft bijna 75 nieuwe leden opgebracht.

Jacqueline Alders

Bert en Yvonne Rosbach:


“We hebben allebei bij NN gewerkt, al hebben we elkaar ergens anders ontmoet. Bert is in 1967 bij Vesta begonnen, eindigde in 2011 bij NN en is lid van VO-NN. Yvonne begon in 1971 bij RVS, eindigde bij ING en is lid van VO-ING. We kijken steeds bij beide verenigingen wat er aan leuke dingen te doen is. Omdat we lang bij NN en ING hebben gewerkt en op veel locaties, kennen we veel mensen. Het is erg leuk om die op deze nieuwjaarsbijeenkomst weer te ontmoeten en we hebben veel oud-collega’s gesproken.”


Paula Vorst:


“Na 38 jaar werken bij NN moest ik per 1 januari 2018 vertrekken. Ik ben in het afgelopen jaar lid geworden en dit is mijn eerste nieuwjaarsbijeenkomst. Erg gezellig.”

Lenie Roozeboom – v.d. Wouden en vrienden:


“We kennen elkaar van de Eerste Rotterdamsche. Ik ben daar begonnen in 1949 op de afdeling Veranderingen en ben via diverse afdelingen gaan werken bij Bestuurlijke Informatie. Het is altijd erg gezellig elkaar weer te zien, overigens niet alleen op deze nieuwjaarsbijeenkomst. We hebben al jaren een vaste afspraak op de 1e woensdag van april en oktober in Restaurant Engels in Rotterdam.”


Op de foto behalve Lenie Roozeboom:

• Ans (Afdeling Transport) en Willem Post (Afdeling Vestigingsfinanciering)

• Arie van der Haagen (VOC – Opleidingen)

• Johan Gaal (Autoschade)

• Willy Goeman (Bedrijfsgezondheidsdienst)

• Akke Schaufele (Bestuurlijke Informatie)

• Leni van der Pols (Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen)

• Pieter Jongenotter (VOC – Opleidingen)

Agenda


25 APRIL

Bezoek aan Dordrecht

Dordrecht


6 JUNI

Dagtrip Delden met o.a. een unieke rondleiding in het Kasteel Twickel

Delden (Ov)


13 JUNI

Beeldengalerij Het Depot en het arboretum De Dreijnen

Wageningen


18 SEPTEMBER

Dagtocht Ouddorp RTM Trammuseum

en rondvaart op Grevelingenmeer

Zuid-Holland

17 OKTOBER

Dagtrip Ruurlo mt bezoek

Kasteel/Museum More met

een lunch en lezing

Ruurlo


Informatie en opgeven: www.vo-nn.nl.

Ook het actuele aanbod van activiteiten is te vinden op www.vo-nn.nl.

Klein wereldje

Op stap in Madurodam

Op een herfstachtige maandag in november kwamen er ongeveer 65 oud-NN-ers naar Madurodam in Den Haag. Zij werden ontvangen met koffie en thee en iets lekkers. Daarna sprak het ledenraadslid Ruud van Hof een welkomstwoord en vertelde iets over belangrijke ontwikkelingen en de functie van de ledenraad. Marjan van Hof hield vervolgens een kort praatje over de geschiedenis van Madurodam en Erik Vlaanderen benoemde een aantal wetenswaardigheden van Madurodam en maakte de aanwezigen attent op zaken waar zij op moesten letten bij hun bezoek. Nadat het ‘s morgens flink geregend had, was het om 3 uur gelukkig droog en konden de bezoekers op eigen gelegenheid het park in. De meeste aanwezigen waren jaren niet meer in Madurodam geweest en vonden dat er veel te zien was, ook allerlei nieuwe dingen. Bovendien is er een vijftal

indooractiviteiten. Rond kwart over vier stroomde de ontvangsthal weer vol en kon iedereen genieten van een drankje en een hapje. Er werd veel bijgepraat en er werden herinneringen opgehaald. Het was een geslaagde middag!

Tekst: Marjan van Hof. Foto’s: Diny Vlaanderen