VO-NN lid nieuwe nationale koepel voor gepensioneerden

Nederland kent sinds 1 januari 2020 een nieuwe nationale organisatie voor gepensioneerden: Koepel Gepensioneerden. Deze organisatie is ontstaan door de fusie van de Koepel van Nederlandse Verenigingen van Gepensioneerden (KNVG) en de Nederlandse Vereniging van Organisaties van Gepensioneerden (NVOG). VO-NN is daarvan lid via de commissie SEB.

De Koepel Gepensioneerden is de grootste seniorenorganisatie van Nederland en vertegenwoordigt direct 300.000 gepensioneerden en indirect alle 3 miljoen gepensioneerden in ons land. Meer dan 150 organisaties van gepensioneerden zijn er bij aangesloten. De Koepel fungeert onder andere als klankbord voor de Stuurgroep Uitwerking Pensioenakkoord die onder leiding staat van minister Koolmees. Ook is de Koepel sinds kort betrokken bij de vooroverleggen van deskundigen bij uit te brengen SER-adviezen. Ook VO-NN is lid van de Koepel Gepensioneerden. Belangenbehartiging is immers een belangrijke doelstelling van VO-NN. Ons lidmaatschap stelt ons in staat mee te denken over onderwerpen als pensioenen, zorg, welzijn en wonen, én er invloed op uit te oefenen. Onze vertegenwoordiging bij de Koepel Gepensioneerden wordt verzorgd door het verenigingsbestuur en door de commissie SEB (Sociaal Economische Belangen). Meer info: www.koepelgepensioneerden.nl. Hans Korink, commissie SEB


Basis prijsindextoeslag PFI in 2020 (1,73%)

Pensioenfonds ING meldt “verheugd te zijn u kunnen informeren dat wij per 1 januari 2020 een volledige toeslag (indexatie) verlenen van 1,73% aan deelnemers die de prijsindex als toeslagmaatstaf volgen. Het gaat hierbij om de ingegane en opgebouwde pensioenen van de meeste oud-medewerkers (pensioengerechtigden en gewezen deelnemers).” Meer over dit besluit,

Nieuws van en over Nationale-Nederlanden

Driekwart van de Nederlanders onderschat financiële veranderingen bij nieuwe baan

Nederlanders zijn nauwelijks op de hoogte van de mogelijke financiële veranderingen bij een nieuwe baan. Meer dan de helft van de Nederlanders (52%) denkt dat er, naast de aanpassing van salaris, op financieel gebied niet veel verandert. Een kwart heeft zelfs geen idee van de financiële gevolgen. Slechts 23% verwacht dat er wel veel zaken veranderen. Dit blijkt uit onderzoek van NN dat door onderzoeksbureau DirectResearch is uitgevoerd. Om Nederlanders bewuster te maken van de financiële veranderingen heeft NN de ‘Werk Wissel Wijzer’ ontwikkeld. Lees verder.

Eerlijk verzekeren voor wie minder rijdt Tango en NN lanceren een prepaid autoverzekering. Tango, merk van het wereldwijd opererende Q8, breidt haar diensten uit met een flexibele én eerlijke autoverzekering. Tango Autoverzekering is een samenwerking met NN en gebaseerd op het Bundelz concept, dat de verzekeraar in haar innovatielab Sparklab ontwikkelde. Nooit eerder bood een tankstation in Nederland een dergelijk product aan. Met Tango Autoverzekering betalen automobilisten alléén voor hun gereden kilometers en zijn ze toch altijd verzekerd. Lees verder.

NN en het Nederlands Fotomuseum verlengen partnership De succesvolle samenwerking van NN en het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam is voor de komende drie jaar verlengd. Sinds 2017 ondersteunt NN als Corporate Partner Collectie de unieke collectie van het Nederlands Fotomuseum met tentoonstellingen en projecten. Deze collectie vertegenwoordigt een belangrijk deel van het visuele erfgoed van Nederland. Lees verder.

Nieuwe managementstructuur Marketing & Sales Pensioen Na de integratie met Delta Lloyd komt het Pensioenbedrijf van NN nu in een volgende fase. Deze nieuwe fase heeft gevolgen voor de afdeling Marketing & Sales Pensioen, die hiermee een andere structuur krijgt. Vanaf 1 mei 2020 gaan Directeur Commercie Tom Haaring en Directeur Marketing Willem Wesselink onderdeel uitmaken van het Management Team Pensioen. Met deze aanpassing vervalt de functie van de huidige Directeur Marketing & Sales Wim de Bundel, die zich per die datum op een andere rol gaat oriënteren. Lees verder.

Vrijwilligers NN helpen Rotterdammers op weg naar hun droombaan Tien Rotterdammers met een afstand tot de arbeidsmarkt doorliepen een tien weken durend traject. Hierin ging elke deelnemer klassikaal en ook individueel aan de slag met hulp van een NN-coach om goed voorbereid op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Lees verder.

Honderdduizend jongeren bereikt via NN Future Matters Future Matters is het maatschappelijke programma van NN Group en zet zich in om het financieel welzijn van jongeren te verbeteren, met de inzet van financiële middelen, kennis en netwerk. Dit programma vierde haar vijfjarig bestaan en in de afgelopen vijf jaar zijn meer dan 100.000 jongeren bereikt in 14 landen waar NN aanwezig is. Lees verder.

Nieuwe leden

In de afgelopen periode zijn 80 oud-collega’s lid geworden van de VO-NN. Hierbij worden zij van harte welkom geheten bij onze vereniging.

De heer A.H. Albers, Abcoude De heer H.E. Antonisse, Zoetermeer De heer W.R. Ashby, Rotterdam De heer E. Bekke, Winterswijk De heer J.B. Berndt, Oosterhout De heer P.G. Boelsma, Amstelveen De heer G. Boerma, ‘s-Gravenhage Mevrouw P.M.S. Boersma, Leiderdorp Mevrouw A. van den Brand, Bleiswijk De heer R.A.M. van Brandwijk, Leiderdorp De heer R. Braun, Lekkerkerk De heer J.J. van den Broek, Capelle aan den IJssel De heer A.P. Buijtendorp, Zoetermeer Mevrouw M.E. Castricum, Alkmaar De heer J.J. Coolen, Son Mevrouw J.J. Van Damme, Ambt Delden De heer R.A.B. Drijver, Leiden De heer J. Eerland, Capelle aan den IJssel De heer W.J. Van Elewout, Etten-Leur De heer J.J. Froling, Roden De heer A.J. Goedendorp, Ede Mevrouw A.M.A. Goldschmidt, Glane Mevrouw C. Goossen-Mählmann, Poortugaal Mevrouw K.G. Haarlem-Rijper, Onstwedde De heer A.F.H. Heffels, Sittard De heer A.J. Heuvink, Voorhout Mevrouw M.M. Hoefnagels-Stam, Noordwijk De heer J.A.W. Hoenderdos, Voorburg De heer L.T. Houben, Wognum De heer H.L Huzemeier, Heemstede Mevrouw A.J.W. Jarman, Ede Mevrouw J. Keemink-de Rooij, Berkel en Rodenrijs Mevrouw I.P.A. Kersten, Voorburg De heer P. Keuzenkamp, Vlaardingen De heer M.A.J.T. Koch, Rheden Mevrouw M. van Kooten, Krimpen a/d IJssel De heer W.J. Koppelaar, Sliedrecht Mevrouw C.J. van der Laan, Leidschendam

De heer P.A. Lammens, Capelle aan den IJssel De heer A.J. Landsmeer, Leiden Mevrouw P.V. Langeveld, Hillegom De heer R. van der Linden, Maassluis Mevrouw M. Looijschelder-Visser, Brielle Mevrouw C. Meertens, Wateringen De heer J.M.M. Meeuwsen, Pijnacker De heer R. Meurer, Den Haag Mevrouw M.E.J. Michielsen-van der Flier, Den Haag Mevrouw L. van Noorloos-Westenbrink, Zwijndrecht Mevrouw J.J. de Niet, Delfgauw De heer G.J.M. Nugter, 's-Hertogenbosch De heer J.M. Peels, Bergen op Zoom De heer P.A.M. Postma, Haarlem De heer G.M. Putter, Etten-Leur De heer C.A. Quak, Ouderkerk aan den IJssel De heer A. Ramzan, Rotterdam De heer G.E.R. Rensen, Angeren De heer C.A.M. van Riet, Berkel en Rodenrijs De heer L.H. van Roekel, Breda De heer R. de la Ruelle, Rhoon De heer A.J.P. Schenk, Zoetermeer De heer J.K. Scheuller, Barendrecht Mevrouw C.M. Schutter, Rotterdam De heer J.J.G. Slieker, Dordrecht De heer J.A.J.M. Smeulders, Bavel De heer M.J. Spaans, Monster De heer C.J.H. Spierenburg, Zoeterwoude De heer H.A.J. Tebrugge, Goedereede De heer J. Terhenne, Weesp De heer E.A.M. van der Vaart, Hendrik-Ido-Ambacht De heer C.F. Veenemans, Kudelstaart De heer W. A. Veltman, Hengelo (Gld) Mevrouw W.H.M. van de Ven-Steenbakkers, Best De heer W. Visser, Breukelen Ut De heer A.A.L.A. van Vliet, Zoetermeer De heer P.J.M. Voogt, Voorschoten De heer S. Vos, Vroomshoop De heer N. Vos, Goed De heer A.B. de Vroom, Wateringen De heer M.J. Winkelman, Berkel en Rodenrijs De heer M.L. van den Worm, Ede

In memoriam

De vereniging is voor haar mutaties in het ledenbestand afhankelijk van de informatie van de leden zelf. En in geval van overlijden van informatie hierover van de nabestaanden. Het komt voor dat we wél een overlijden doorkrijgen maar niet de overlijdensdatum. De volgende leden zijn ons in de achterliggende periode ontvallen.

De heer D. Nekeman, Berkel en Rodenrijs De heer A.W.M. Aben, Zeist De heer R.A. Schütt, Ede De heer I.A.J.M. Geertman, Eindhoven Mevrouw M.C. Gonlag-Hol, Papendrecht De heer W.A.M. Nyland, Duiven De heer F. Hoorn, Bennekom De heer D.A. van den Berg, Rotterdam De heer G. Verkamman, Barendrecht

De heer J.G.T. Moreel, Ridderkerk De heer J.A. Van de Walle, Barendrecht De heer A.J.M. Scholte, Schiedam De heer P. Smit, Oud-Beijerland De heer A. de Witte, Leeuwarden Mevrouw C. Dahlkamp - Rood, Emmeloord De heer R.A.N. Kooke, Wateringen De heer J. van Krimpen, Krimpen

Wij wensen de nabestaanden veel kracht bij het verwerken van dit verlies.