Boottocht Maastricht en grottenbezoek Sint Pietersberg

De boottocht van eind juni over de Maas bij Maastricht voor VO-NN’ers was doelbewust gekozen voor de maand juni om de maximale zekerheid van goed weer te hebben. Met succes!

Aanvankelijk hadden we ingeschat dat zo’n 40 personen zouden deelnemen. Maar voor veel leden zal ongetwijfeld de afstand naar Maastricht mee hebben gespeeld waardoor 33 deelnemers zich opgaven, waarvan twee leden enkele dagen voor het evenement annuleerden. De reden: de afstand in combinatie met de hoge temperatuur en de gezondheidstoestand.

Ontvangst die dag bij Brasserie Bonhomme was gastvrij. Voor velen van ons (landrotten) heeft een boottocht een aparte beleving. De lunch bij het Buitengoed Slavante (vroeger het treff en van de Maastrichtenaren in goede doen) was uitstekend in een gezellige ambiance.

Het aansluitende grottenbezoek onder leiding van gids Pierre was helder en levendig. We kregen even een indruk van de “kluis”, een opslag voor de Nachtwacht en andere kunstwerken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook zagen we de restauratie van de muurschildering “de Nachtwacht van Rembrandt” door de Stichting Restauratie Atelier Limburg.

De nazit bij het eindstation Brasserie Bonhomme was zeer gezellig! Ik had de pech dat ik als eerste afscheid moest nemen. Ik heb dit evenement als zeer plezierig ervaren.

(Tekst Harry Helten, foto’s Martien Heurkens)