“Golf en bridge, daar beleef ik veel plezier aan”

Ruud van Hof is lid van de ledenraad voor rayon West en stelt zich voor

Over zijn periode bij NN zegt Ruud: “Ik heb altijd met veel plezier bij NN gewerkt. Er stroomt nog steeds oranje bloed door mijn aderen. Het leukste van de vele functies die ik binnen NN heb vervuld was de combinatie tussen het leidinggeven en het uitvoeren van stafmatige functies. Daarbij vond ik de contacten met het Verbond van Verzekeraars, Zorgverzekeraars Nederland en de contacten met collega-verzekeraars ook erg inspirerend.”

Ruud van Hof (67) werkte 36 jaar bij NN. Hij is 37 jaar getrouwd met Marjan. “Wij hebben twee kinderen, Roeland en Marloes die al geruime tijd op zichzelf wonen en we wonen al 30 jaar met veel plezier in Leidschendam.”


Waaraan bij NN bewaar je de mooiste herinneringen?

“Hoewel ik het op alle plekken wel naar zijn zin heb gehad, bewaar ik de mooiste herinneringen aan de periode bij NN Zorg.”


Wat zijn je hobby’s?

“Ik heb een twee hobby’s waaraan ik vaak veel plezier beleef. Ik golf al een aantal jaren met sterk wisselend succes. Ik ben lid van NNPV Golf, waarvoor ik de contacten onderhoud met een tweetal golfbanen. Tevens ben ik lid van golfvereniging Leeuwenbergh.”


En je andere hobby?

“Na mijn pensionering ben ik gestart met bridgen. Op dit moment speel ik op twee avonden en ben op een avond spelleider binnen de bridgeclub Amicitia. Daarnaast reizen wij graag en vind ik het leuk om daarbij te fotograferen.”


Je doet ook vrijwilligerswerk…

“Ik ben SESAM-adviseur. SESAM staat voor Senioren en samenleving. SESAM-adviseurs zijn meestal gepensioneerde managers of adviseurs die hun ervaring willen inzetten voor vrijwilligersorganisaties. De adviseurs richten zich onder meer op bestuurlijke versterking, fondsenwerving, vrijwilligersbeleid, financiering, marketing en in- en externe communicatie. Het leuke van dit werk is dat je in contact komt met organisaties waarmee je nooit eerder in aanraking bent gekomen. Voorbeelden hiervan zijn: een manege waar verstandelijk en of lichamelijke gehandicapte kinderen kunnen paardrijden, muziekverenigingen, kinderboerderijen etc. Het geeft veel voldoening om een bijdrage te leveren aan het beter laten functioneren van vrijwilligersorganisaties.”


Wat vind je belangrijk voor de ledenraad?

“Belangrijk voor het functioneren als lid van de ledenraad is in de eerste plaats de behartiging van de belangen van de VO-NN-leden en in het bijzonder van de leden in “mijn” regio. Daarnaast vind ik het houden van regiobijeenkomsten een must. Deze bijeenkomsten geven ook de mogelijkheid om de interesses en behoeften van de leden te inventariseren. Extra leuk vind ik het dat mijn vrouw Marjan samen met Erik Vlaanderen op dit moment een regiobijeenkomst voor regio West voorbereidt. En verder vind ik het van belang dat vanuit de ledenraad de voorstellen van het bestuur kritisch worden beoordeeld. Daarbij hoort mijn inziens een goede terugkoppeling naar mijn achterban.”