Mantelzorg? Nationale-Nederlanden biedt een helpende hand

Bent u mantelzorger en verleent u zorg aan een naaste? Mooi, en vaak intensief. Want u wilt het zo goed mogelijk doen. Voor degene die u verzorgt én uzelf. Waarbij het fijn kan zijn als u soms ontlast wordt. Bijvoorbeeld om even tot rust te komen tijdens een welverdiende vakantie. Helaas zijn er praktisch geen algemene vergoedingen voor mantelzorg vanuit de overheid. Gelukkig biedt Nationale-Nederlanden een helpende hand. Kijk hoe wij u kunnen ondersteunen.

Mantelzorgcursus

Mantelzorg gaat verder dan het bijhouden van het huishouden of het bieden van gezelschap. Het draait vaak ook om persoonlijke verzorging, emotionele ondersteuning en lichte verpleegkundige handelingen. Een mantelzorgcursus is dan geen overbodige luxe. U krijgt meer inzicht in de ziekte of beperking van de persoon die u verzorgt. Of u leert hoe u voorkomt dat u overbelast raakt. Maar ook praktische zaken, zoals technieken om tillen te vergemakkelijken. Alle aanvullende verzekeringen van Nationale-Nederlanden bieden een eenmalige vergoeding van € 150,- voor mantelzorgcursussen. Zo zorgt u goed voor uzelf én een ander.


Begeleiding bij ergotherapie

Helaas zijn veel dagelijkse handelingen niet zo vanzelfsprekend bij een psychische, lichamelijke of verstandelijke aandoening. Een ergotherapeut helpt om problemen bij deze dagelijkse handelingen te verminderen of zelfs op te lossen. Met advies, tips of hulpmiddelen en aanpassingen in huis. Zodat de persoon die u verzorgt zo zelfstandig mogelijk door het leven kan blijven gaan. Het is handig als u als mantelzorger ook weet hoe u hiermee om moet gaan. Krijgt degene die u verzorgt ergotherapie vanuit de basisverzekering? Dan bieden praktisch alle aanvullende verzekeringen van Nationale-Nederlanden jaarlijks twee uur instructie voor begeleiding bij ergotherapie. Fijn voor degene die u verzorgt, want hij of zij blijft zoveel mogelijk zelfstandig. En ontlastend voor u als mantelzorger. Zodat u mantelzorg makkelijker kunt combineren met andere drukke bezigheden thuis of op uw werk.


Vervangende mantelzorg

Als mantelzorger wilt u er zoveel mogelijk zijn voor de persoon die u verzorgt. Maar dit is niet altijd mogelijk. Bijvoorbeeld als u op vakantie gaat of wat tijd voor uzelf nodig heeft. Of als u naar het ziekenhuis moet. Een vervangende mantelzorger aan wie u de persoonlijke zorg in goede handen kunt overdragen biedt uitkomst.

Met alle aanvullende verzekeringen van Nationale-Nederlanden heeft u jaarlijks recht op 14 dagen vervangende mantelzorg. Zo denkt u aan uzelf én aan degene die u verzorgt.


De Mantelzorgmakelaar

Uitzoekzaken, regeltaken: de minder leuke kanten van mantelzorg. En lastig: want bij welke instanties kunt u allemaal terecht? De Mantelzorgmakelaar helpt en ondersteunt door het wegnemen van regeltaken. Met alle aanvullende verzekeringen van Nationale-Nederlanden maakt u gratis gebruik van advies en hulp door de Mantelzorgmakelaar. Zo kunt u uw tijd besteden aan de leuke kanten van mantelzorg.


Bovendien…

- betaalt u voor de mantelzorgvergoedingen géén eigen risico of eigen bijdrage.

- heeft u recht op de mantelzorgvergoedingen als uzelf óf degene die u verzorgt, aanvullend verzekerd is bij Nationale-Nederlanden.

- krijgt u 26% korting op alle aanvullende verzekeringen


Als oud-medewerker van NN Group krijgt u 10% korting op uw Zorgverzekering, 26% korting op de aanvullende verzekeringen en 20% korting op de tandverzekeringen. Wilt u meer weten over de collectieve Zorgverzekering van Nationale-Nederlanden en de mantelzorgvergoedingen?

Kijk dan op www.nn.nl/zorgvoornn