Jannes Buiter, Voorzitter BMW Klassieke Autoclub Nederland

Auto met spierballen van 50 jaar oud

This video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies.

Al op zijn achttiende was Jannes Buiter aan het sleutelen aan oude auto’s. Eerst een Triumph Herald, toen een Triumph Vitesse. Jannes Buiter (64) was ooit voorbestemd voor de horeca, maar het werd door een ernstig motorongeluk toch een kantoorbaan bij het assurantie- en makelaarskantoor Steenhuis in Assen, dat later een dochter werd van NN. Hij klom er op tot chef de bureau en verliet in 2001 NN toen deze de kantorenorganisatie ging samenvoegen.
“Ik begon in 2006 met een oud-collega voor mezelf met: Reigerdael. Deze naam heeft als curieuze inspiratiebron een oude NN-bedrijfsnaam. Dit kantoor doet in adviezen, verzekeringen en hypotheken voor bedrijven en particulieren. Een van de eerst gesloten samenwerkingsovereenkomsten was met NN. Verder ben ik van 2011 tot 2014 parttime wethouder geweest in de Gemeente Bellingwedde, nu onderdeel van de Gemeente Westerwolde in Oost Groningen. In 2017 ben ik teruggetreden uit Reigerdael.”


Jannes kreeg tijd voor zijn hobby’s: FEHAC, Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs, de BMW Klassieke Autoclub Nederland en hij bekleedt een functie in het bestuur van de Odd Fellows in Groningen.


Jannes: “Ik reed mee door de Pyreneeën met de vorige voorzitter van de BMW-club, toen eigenaar van deze BMW CSI. Ik dacht: als ik ooit zo’n auto kan kopen, dan doe ik het. Nadat de auto te koop kwam, heb ik hem gekocht. Het is een auto met spierballen van 50 jaar oud. Je hoort de kracht. Je kunt er lekker mee doorrijden op de Duitse Autobahn. Ze noemen hem wel een Porsche-killer omdat de auto zo snel is.”


De BMW Klassieke Autoclub Nederland heeft als doel eigenaren van alle soorten BMW’s die er sinds 1928 zijn gemaakt te verbinden en de auto’s in de oorspronkelijke vorm te behouden en daarmee clubactiviteiten te beleven. Jannes: “Ik vind het leuk om oude auto’s te kunnen laten zien. Deze CSI is er voor wie het rijden voorop heeft staan, vooral het sportieve rijden. Maar er zijn ook oudere en meer klassieke auto’s.”


Klik hier voor de korte film met het interview met Jannes bij zijn BWM CSI.