- Even voorstellen René Labordus en Niek Hakvoort
- Nú Magazine
- Nieuwjaarsreceptie
- Overleden en nieuwe leden

Even voorstellen: René Labordus, bestuurslid VO-NN

“Ja, daar denk ik nog vaak met veel plezier aan terug. De warme oranje N, een hechte en betrokken werkgemeenschap. Veel geleerd van markante leidinggevenden: Wim den Ouden, Henk Geurtsen en Francis Ruygt, Cor Albers, Dick Schmitz, Willem van Es, Maarten Dijkshoorn. En na het samengaan met NN-Leven ook van o.a. Hans Kadiks en Freek Wansink. Ik heb het geluk gehad op vele plekken te hebben mogen werken (Marketing, Bestuurlijke Informatie, Transportverzekeringen, Technische Buitendienst) met vele hardwerkende deskundige collega’s. NN -Schade deed (en ongetwijfeld doet) er toe. De laatste periode bij de Technische Buitendienst was echt midden in de operatie, een prachtige eenheid met sterke en zeer vakbekwame collega’s. Trots op de gerichte actie bij Schade (ontzorgen, oplossen) en terecht. Pure klantbinding met ook de juiste aandacht voor preventie en fraude.


In 2007 ben ik met de hele TB meegegaan naar buiten (ING-outsourceprogramma) met een groot geloof in de synergiemogelijkheden. Eind van dat jaar ging het voor mij, totaal onverwachts, helaas mis. Die eerste paar maanden daarna wens ik niemand toe. Het heeft mij gelouterd en ik had vervolgens het geluk dat bureaus mij gingen bellen. Zo ben ik in 2008 uitgekomen bij de RDW als Divisiemanager Voertuigtechniek . En ook daar heb ik met veel plezier mogen werken tot eind vorig jaar. Een boeiende, ook warme en bruisende organisatie op het kruispunt tussen overheid en bedrijfsleven. Enorme focus op verkeersveiligheid, milieu (denk aan APK en Typegoedkeuring) en rechtszekerheid (Rijbewijs en Kentekenbewijs). Vele goede herinneringen en een prachtig afscheid gehad.


Inmiddels ben ik gewend (als 63-jarige) aan een nieuwe invulling. Zo heb ik mij opgegeven bij Vrienden voor het Leven (je haalt dan eenzame ouderen op en neemt hen mee naar het theater, mooi om hen blij te maken), golf ik bij de Hooge Rotterdamsche, tennis, wandel en fiets. En ben ook al 4 keer Opa inclusief oppas! Het is een grote luxe dat het allemaal zo kan…..

Ik draag graag mijn steentje bij aan de VO-NN, goed dat dit platform er is!”


René Labordus
(NN-Schade 1980 – 2006)


Niek Hakvoort, bestuurslid ‘Activiteiten’

Niek Hakvoort (71) trad na zijn studie bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit en het vervullen van de militaire dienstplicht, in mei 1975 in dienst bij Nationale-Nederlanden als concerntrainee. “In juli 1997 heb ik NN verlaten. Mijn laatste functie was sectordirecteur NN-Zorgverzekering. Ik zette mijn carrière voort als directeur CenE Verzekeringen bij CenE Bankiers in Utrecht. In 2004 werd de fusie afgekondigd tussen CenE Bankiers en Van Lanschot. Samen met mijn collega Beljaars zijn we als directieteam vanaf oktober 2004 Van Lanschot Assurantiën in het fusieproces vorm gaan geven. Afgesproken was op voorhand dat ik per oktober 2006 met pensioen zou gaan en aldus geschiedde.


In diezelfde tijd besloot ik thuis met mijn partner onze huisvesting meer toekomstbestendig in te vullen en te combineren met een aloude wens om in Italië een tweede pied-à-terre te kopen. Begin 2009 verhuisden we naar een nieuwbouwappartement in Den Haag en in oktober 2006 kochten we ons tweede huis in Umbrië in Italië.

Ik heb geen heftige hobby’s. In ons huis in Italië breng ik met heel veel genoegen drie maanden per jaar door en lees daar graag een goed boek. Ik spreek wel wat Italiaans en geniet van mijn vele lokale contacten. Een heerlijke Italiaanse maaltijd en een goed glas wijn kan mijn dag ook bekronen. Als we een balletje golf willen slaan doen we dat bij voorkeur in Italië op de Lamborghini-baan of op de oude golflink in Perugia. Wij hoeven geen van beiden per se een handicap te halen, dus spelen louter recreatief. Weer in Nederland probeer ik tweemaal per week te sporten om de conditie een beetje op peil te houden. Daarnaast reizen we regelmatig; onze laatste grote trip was dit jaar vijf weken Myanmar.


Ik zit al bijna tien jaar in het bestuur van onze VvE en ben nog steeds actief in onze Round Table.

Voor de splitsing in VO-NN en VO-ING was ik een viertal jaren als bestuurslid Haaglanden actief in de VSI. Sinds 2015 ben ik voorzitter van de Activiteitencommissie van VO-NN en sinds 2018 bestuurslid belast met de portefeuille activiteiten. De werkzaamheden die hieraan zijn verbonden doe ik met enthousiasme en met veel plezier. De vele contacten met onze achterban zijn een voortdurende bron van inspiratie. Daar doe je het voor!”


Niek Hakvoort (71) werkte 31 jaar bij NN/ING/Van Lanschot. Hij is 46 jaar getrouwd met Friederike. Zij hebben drie kinderen, Jan Willem, Anne en Onno en 4 kleinkinderen.


Nú magazine

De financieel adviseurs zijn voor Nationale-Nederlanden belangrijke partners. Daarom stelt NN maandelijks het Nú magazine samen. Met informatie over NN-producten, maatschappelijke ontwikkelingen en over de veranderingen in de NN-organisatie. Kortom allemaal onderwerpen waar veel leden van de VO-NN ook in geïnteresseerd zijn. Daarom nemen we in ons magazine een link op naar de digitale versie van het Nú magazine


Nieuwjaarsreceptie op 9 januari in Rotterdam-Hillegersberg

‘Vol is vol’

Op 9 januari 2019 organiseert VO-NN rayon Zuid-West voor de vereniging de nieuwjaarsreceptie in Rotterdam-Hillegersberg. Er wordt veel belangstelling verwacht van de leden uit de rayons West en Zuid-West, maar de leden uit de andere rayons zijn nadrukkelijk ook van harte welkom, al dan niet met partner of begeleider.


Vanaf 14.00 uur worden oud-collega’s in Partycentrum Lommerrijk (Straatweg 99, 3054 AB Rotterdam-Hillegersberg) verwelkomd met koffie en thee. De receptie eindigt rond 16.30 uur. Er geldt een eigen bijdrage van € 5,- per persoon.


Omdat eerder een wachtlijst moest worden ingesteld voor de nieuwjaarsreceptie, is het advies om niet te lang te wachten met aanmelden. Dit kan via de site

www.vo-nn.nl. Lukt dat niet, stuur dan een mail naar info@vo-nn.nl. Kijk echter eerst nog even of bij “Veel gestelde vragen FAQ” een oplossing wordt geboden. Leden zonder e-mail of internet kunnen zich schriftelijk opgeven, zie postadres in de colofon.


Nieuwe leden

In de afgelopen periode zijn 3 oud-collega’s lid geworden van de VO-NN. Hierbij worden zij van harte welkom geheten bij onze vereniging.


Dhr. J. van der Poel - Dordecht

Dhr. B.E.L. Overbeek - Den Haag

Dhr. H. Versteeg - Almere


In memoriam

De vereniging is voor haar mutaties in het ledenbestand afhankelijk van de informatie van de leden zelf. En in geval van overlijden van informatie hierover van de nabestaanden. Het komt voor dat we wél een overlijden doorkrijgen maar niet de overlijdensdatum. De volgende leden zijn ons in de achterliggende periode ontvallen.


Mevrouw H. de Loos- Stuy -

Zoetermeer

Dhr. E. P. B. Verhaaff -

Ede Gld

Dhr. R.D.M. Duurinck -

Zoetermeer

Dhr. C.M. Biesheuvel -

Coevorden

Mevrouw C.H. Groote- Koopmanschap -

Bussum

Dhr. A.J. Biesen -

Tilburg

Mevrouw J.P. van Groningen- Stevense -

Hoofddorp

Dhr. H.J. ter Weeme -

Apeldoorn

Wij wensen de nabestaanden veel kracht bij het verwerken van dit verlies.