“Wij krijgen nu een extra dynamische tijd met het pensioenakkoord”

In gesprek met Leon van Riet, CEO NN Nederland Leven & Pensioen

“Wij krijgen nu een extra dynamische tijd met het pensioenakkoord”

In gesprek met Leon van Riet, CEO NN Nederland Leven & Pensioen

Maandag 18 januari sprak ik Leon van Riet, sinds medio 2020 CEO Nederland Leven & Pensioen en lid van de managementboard van NN Group. Na David Knibbe en Tjeerd Bosklopper is dit nu het derde gesprek met een NN-topman. Het is een mooi iets dat zij tijd willen vrijmaken voor onze vereniging. Hier treft u de neerslag aan van onze aimabele en boeiende e-meeting.

Leon, dank voor jouw tijd en leuk jou nu in het echt te zien, ook al is het via Whatsapp. Ik zag dat je beide takken van sport kent, Schade/Inkomen en Leven & Pensioen? Leon van Riet: “Wederzijds, doe het graag. Ik heb inderdaad bij beide kanten gewerkt. Sterker nog, ik ben zo’n twintig jaar geleden in de branche begonnen bij Delta Lloyd bij IT. Ook een heel interessant werkterrein. Ik werkte daar in het DL-team met onder anderen Frank Elion (Marketing) en Jolanda Tijhuis (Schade) (RL: die ik weer kende vanuit verschillende Verbondscommissies). Vervolgens Leven gedaan en de laatste jaren hier bij NN Schade/Inkomen tot begin zomer vorig jaar.” Hoe is naar jouw idee de integratie met Delta Lloyd verlopen? “Boven verwachting goed. Het is echt gelukt om het beste van beide bedrijven samen te brengen. Oftewel het commercieel ondernemen en business-denken van DL en de kennis, betrouwbaarheid en de financiële kracht van NN. Zowel bij Leven als Schade/Inkomen is er veel continuïteit in portefeuille, mensen en kennis. De integratie van een Levenbedrijf is dan altijd wel wat taaier, aangezien de conversie van complexe processen en verzekeringsproducten nu eenmaal meer tijd kost. Aan de Schade/Inkomen-kant is ieder jaar per 1 januari een aanpassing mogelijk. Voor pensioenen daarentegen is bijvoorbeeld ook wederzijdse instemming nodig. De status nu is dat Schade per 1 januari dit jaar is afgerond, een hele mooie mijlpaal. Bij Leven & Pensioenen loopt een aantal back-officemigraties langer door, maar dat is ook inherent aan het Pensioenbedrijf. Daar krijgen wij nu een extra dynamische tijd met het Pensioenakkoord.”

“Wij hebben 40% marktaandeel met verve gehandhaafd en op onderdelen zelfs verbeterd.”

Ja, hoe staat NN daartegenover? “Wij zijn daarvoor denk ik het beste gepositioneerd in Nederland. Het is uitdagend, met heel veel migratiewerk en tegelijkertijd biedt het ook kansen. Zie het ook als een voetbaltrainer. Het hele systeem wordt met name gebaseerd op defined contribution (DC). De vele wetswijzigingen die gaan volgen, moeten we doorvoeren, ook bijvoorbeeld bij DC de gelijkblijvende staffels. Aan de andere kant, wij staan er als NN echt als beste voor. Wij hebben 40% marktaandeel afgelopen jaar met verve gehandhaafd en op onderdelen zelfs verbeterd met een aantal mooie nieuwe contracten. Wij zijn echt ver met DC. Wij kunnen dat op de nieuwe leest aan pensioenfondsen aanbieden en mogelijk ook aan OBF en. Ik zie het glas dus halfvol.” Wat maakt dan verder dat wij zo goed gepositioneerd zijn? “Zoals gezegd, wij hebben ons 40%-marktaandeel ook afgelopen jaar goed weten vast te houden. Dat is ook dankzij een aantal nieuwe klanten. Wij hebben ons product vernieuwd, hebben een sterke naam, goede distributie en we zijn oerdegelijk. Veel VA´s (verzekeringsadviseurs) kiezen voor NN vanuit klantbelang. Natuurlijk heb je ook prijsvechters als Brand New Day, maar van NN weet men dat dit een grote, goede, gedegen en blijvende verzekeringsmaatschappij is. Wij hebben een sterke solvabiliteit van boven de 200% en zijn oplossingsgericht. Ik hoop dat het nu demissionaire kabinet het pensioenakkoord door de Tweede Kamer niet controversieel verklaart, dan kunnen wij door. Vlak voor Kerst hebben wij de eerste uitwerkingen gezien van het Pensioenakkoord. De Tweede Kamer heeft ook brede steun laten zien, inclusief de oppositie. Dus ik verwacht dat het pensioenakkoord vanaf begin 2022 in werking zal treden.”

“Schade is echt weer terug in de kern van de strategie van NN”

Goed om te horen. Hoe gaat het nu binnen NN met corona? “Naar omstandigheden gaat dit eigenlijk verrassend goed. Wij besteden veel aandacht aan onze medewerkers en we bieden hun veel flexibiliteit. De medewerkers gaan daar ook goed mee om, zoals gezinnen met jonge kinderen die thuis schoolwerk moeten doen. Wat extra flexibiliteit opbrengen, maakt het goed voor iedereen. De productiviteit is echt op orde, het woon-werkverkeer is weggevallen en dat scheelt toch voor de medewerkers. Het bijpraten bij de koffieautomaat ook. Wel een echt nadeel is dat het brainstormen, vooral het bij het begin van strategievorming, nu een stuk lastiger is. Zelf sport ik nu wel wat meer; iedere dag een uurtje wandelen, hardlopen of tennissen.” En VIVAT, kwam dat niet te snel na Delta Lloyd ook al doet de kans zich voor? “Nee, het paste gelukkig precies. Wij waren klaar met de integratie van DL toen de start van VIVAT zich aankondigde. Ook dat proces gaat echt goed. Maar liefst 95% van alle VIVAT-medewerkers is overgekomen, en wetende dat een aantal boven Amsterdam woont... Zij willen er echt bij horen. Heel mooi om te zien en om mee te maken. Dat geldt sowieso voor het Schadebedrijf. Ook al die Schade NN’ers zijn weer trots, Schade is echt weer terug in de kern van de strategie van NN. Een jaar of vijftien geleden was dat gevoel anders. Medewerkers van Schade voelden zich toen meer als bijwagen. Echt mooi hoe dat nu totaal anders is en wordt beleefd.” Muziek in mijn oren, dat snap je wel. Graag tot slot nog iets over het thuisfront. “Prima hoor. Getrouwd, drie kinderen (van 25, 24 en 22) en al lang wonend in Leidschendam. Voor mij was de overgang van DL naar NN dan ook een extra voordeel. Van drie uur heen en weer naar Amsterdam, iedere dag naar twintig minuten met de fiets (met mooi weer), heerlijk.” (René Labordus)