Nog springlevend: gevonden RVS-logo’s

Aan het aantal ingezonden RVS-logo’s te oordelen dat na onze oproep door leden werd opgestuurd, lijkt het wel of RVS nog springlevend is. Hier de collage van alle ontvangen afbeeldingen.

Arie Jongkind liet voor zijn huis in 1995 een windvaan maken op zijn schoorsteen met uitzicht op de Maas.

image
image

In het Belgische Ieper vond Ed Simons een hele wand met borden waartussen prominent eentje van RVS.

Gezien op een gevel in Gent door Hans Buitendijk.

image

Verschillende inzendingen waaronder die van Anthony Lennarts, Arie Jongkind en Pleun Verschoor waren er met deze foto. Het gaat om een muurreclame in Valkenburg die in ere is hersteld.

image
image

Gevonden in verpleeg­tehuis Stadszicht in Rotterdam door familie Huibvinck-Hartensveld.

Harry Tuijthoff, gepensioneerd salesmanager RVS, e-mailde een foto van de Rotterdamse ‘RVS-flat’, alias ‘hunkerbunker’ aan de Heemraadsingel. Ooit gebouwd voor alleenstaande vrouwen.

image

Bij Leonard van der Hoeven hangt de thermometer glimmend te stralen in zijn werkhok. “Ze hangen niet altijd in paleizen”, schreef Leonard.

image
image

Willem Zweers zag deze gevelsteen in het oude districtskantoor in Arnhem aan de Jansbuitensingel 15, anno 1838.

Een mooi plekje in de tuin van Hans Roosendaal. “Mij dierbaar want mijn vader is in 1948 bij de Victoria begonnen op de Keizersgracht in Amsterdam en vanaf 1988 ben ik er zelf gaan werken, bij de toenmalige Victoria-Vesta organisatie.”

image

Ruud Genisse stuurde foto’s van verschillende voorwerpen op: een geldklip (“als ik getankt heb verdwijnt het bonnetje in de verzilverde klip”), een thermometer en een drinkbeker

image
image

Een drukwerkje dat rond het 150-jarige bestaan van RVS verscheen van G. Clasiena.

image