“Nieuwe ervaringen opdoen, daar ga ik voor”

Ledenraadslid Gerry Huis in ’t Veld

“Nieuwe ervaringen opdoen, daar ga ik voor”

Ledenraadslid Gerry Huis in ’t Veld

Gerry Huis in ’t Veld: “Ik heb een broertje dood aan bureaucratie.”

Het nieuwe ledenraadslid Gerry Huis in ’t Veld houdt van ordelijk werken maar niet van bureaucratie. Wat drijft Gerry?

Ledenraadslid Gerry Huis in ’t Veld (68) van rayon Zuid-West begon kort na zijn rechtenstudie in 1975 bij het Verbond van Verzekeraars in Den Haag. Hij hield zich daar bezig met marktordening in de schadeverzekeringsmarkt. Toen maakte hij kennis met marktleider NN “en natuurlijk met Jaap van Rijn”. In 1984 maakte hij de overstap naar de tussenpersonenorganisatie van RVS Schade die door NN was overgenomen. Via de Algemene Zeeuwse in Middelburg, dochter van Tiel Utrecht, stapte hij over naar ING Bank. In 2000 kwam hij via de korte overstap bij Tiel Utrecht bij NN terecht. Aandachtsgebied: de aankoop en organisatie van de zogeheten tussenpersoonkantoren van NN. En toen werd je zelfstandig… “Ja, eind 2006 heb ik met hulp van NN assurantiekantoor Driekleur in Zeeland overgenomen. Toen werd ik zelfstandig ondernemer. Dit kantoor heb ik uitgebouwd tot een van de groteren in Nederland. In 2018 heb ik het bedrijf verkocht aan een collega-kantoor. Sindsdien ben ik ‘gepensioneerd’.” Wat vond je het leukste in je werk? “Ik heb altijd in alle banen met heel veel plezier gewerkt met prima collega's, waaraan ik dierbare herinneringen heb overgehouden. Ik kan zeggen dat ik in alle facetten van onze financiële dienstverlening ervaring heb opgedaan. Vaak waren die nieuwe banen geen gespreide bedjes. Mijn voorgangers heb ik vaak niet of nauwelijks gekend. Inwerken was er dus niet bij en ik moest het dan maar zelf uitzoeken. Ik vond dat overigens wel zo aantrekkelijk.” Wat betekent het lidmaatschap van VO-NN voor je? “Met NN heb ik mij altijd verbonden gevoeld. Het overgrote deel van mijn carrière heb ik binnen de NN-gelederen gewerkt. Het is voor mij dan ook vanzelfsprekend dat ik die band wil vasthouden. Dat kan met het lidmaatschap. Als er dan een beroep op mij wordt gedaan, dan probeer ik daaraan invulling te geven. Zo ook de deelname aan de ledenraad van VO-NN. Ik vind het ook leuk om oude bekenden weer terug te zien. Corona maakt dat overigens wel lastig.”

image

Gerry Huis in ‘t Veld

Gerry (68) is ruim 45 jaar getrouwd met Margot en samen hebben ze vier kinderen die inmiddels als volwassenen hun eigen weg zoeken. “Niet in de verzekeringsbranche overigens. We wonen nog steeds in Middelburg, een heerlijke en mooie stad. Behoefte om terug te gaan naar de Randstad hebben we niet.”

Wat doe je verder met je tijd? “Ik heb diverse hobby’s. Tuinieren slokt een belangrijk deel van mijn zomer op. Ik maak ook graag motortochten met vrienden, maar niet meer zo fanatiek. Daarnaast ben ik liefhebber van modelspoorbanen en het verzamelen ervan. Sinds mijn pensionering heb ik het traditionele kamperen ingeruild voor camperreizen. In de winter mogen we graag skiën. Ik ben mij nog wel aan het oriënteren op verschillende cursussen. Tenslotte passen we nog op kleinkinderen.” Wat drijft je? “Graag doe ik nieuwe ervaringen op en daar ga ik dan ook voor. Geen angst om het oude los te laten voor het nieuwe. Dat slaat dan natuurlijk vooral op mijn werkervaring. Wat ik doe wil ik goed doen en vooral op mijn manier. Ordelijk werken vind ik heel belangrijk, maar heb een broertje dood aan bureaucratie, vooral als anderen willen bepalen wat ik moet doen.”