3e Golfdag VO-NN, deze keer in Zeewolde, weer zeer geslaagd

Alles zat mee: een zonovergoten dag in september, een prachtige baan en een mooi gemixt deelnemersveld. Organisator Harry Versteeg had het allemaal prima geregeld. Op zijn thuisbaan was het zelfs gelukt twee startholes te hebben waardoor er maar een dik halfuurtje tussen de eerste en laatste binnenkomers zat. Bij het afsluitende etentje volgde dan ook een dik, welverdiend applaus. Het was ook goed te zien dat naast een aantal getrouwen wederom diverse nieuwe gezichten deze keer hebben meegespeeld. Ook was er het hoogste aantal deelnemende dames deze keer (10 van de 34), een mooie ontwikkeling. In al zijn wijsheid had Harry besloten één genderneutraal podium in te richten voor de prijswinnaars. Na de Gouden Kalf en de Televizier Ring is dit nu dus het derde evenement in Nederland zonder gescheiden podium voor dames en heren. Des te moeilijker dus om daarop te komen. En jawel, de eerste prijs is gewonnen door eega Diny (37 stbf) vlak voor Ruud van Hof (36) en Hans Kramer (33). De bijzondere verrichtingen zijn van Gerry Leenen en Roelof Veld (longest) en Ans Fokkink en Lex van Gaalen (ook deze keer met dubbel a) met de neary. Na achtereenvolgens Leeuwenbergh, de Oosterhoutsche en Zeewolde gaan wij volgend jaar begin september naar ‘t Zelle in de Achterhoek, dankzij Hans Hochsteger als onze volgende organisator. Graag weer tot dan en nieuwe deelnemers zijn (m/v) welkom. NB. De terugreis verliep voorspoedig. Het was een mooie dag, we hebben lekker gegeten en hadden een glunderende kampioene als passagier. (Zij was alleen, zo bleek twee dagen later, haar P-wedge vergeten) en we wonnen ook op de radio (Nederland - Turkije, oplopend naar 6-1). (René Labordus)

NN Nieuws

Nieuws van en over Nationale-Nederlanden

NN biedt werkgevers eerste hulp bij verkorten en voorkomen van verzuim Werkgevers vinden de vitaliteit van hun werknemers bijna allemaal (89 procent) een belangrijk thema. Toch kent vier op de tien leidinggevenden de wet- en regelgeving over ziekteverzuim niet of nauwelijks. Ook besteden zij de nazorgzaken wanneer iemand ziek of arbeidsongeschikt is liever uit aan specialisten. Om Nederlandse werkgevers te helpen verzuim te verkorten en voorkomen, heeft NN het ‘Hoe gaat het als?’ platform gelanceerd. Een platform met tips van experts en persoonlijke verhalen. Meer informatie NN partner van succesvolle editie Rotterdam Pride 2021 Van 17 tot en met 26 september heeft de jaarlijkse Pride-viering in Rotterdam voor de achtste keer plaatsgevonden. NN is trotse partner van het evenement dat dit jaar als thema had Durf jezelf te zijn. De traditionele Pride Walk vond dit jaar in beperkte vorm plaats en daarvoor reikten tientallen vrijwilligers van NN en Rotterdam Pride 1500 pridevlaggen uit bij het Hilton Hotel en het NN DE Café. Meer informatie Meer keuzes bij pensioen Nederlanders hebben steeds meer te kiezen op pensioengebied. Volgens de huidige plannen komt daar per 1 januari 2023 ook het ‘bedrag ineens’ bij. Pensioenadviseurs spelen een belangrijke rol in het ondersteunen van pensioendeelnemers bij het maken van bewuste keuzes. NN heeft een uitgebreid rapport uitgebracht over het opnemen van het bedrag ineens, ook wel lump sum genoemd. Met dit rapport ondersteunt NN de pensioenadviseurs en ook met de Human Capital Planner (HCP). De HCP biedt inzichten vanuit pensioendata die adviseurs helpen om een structureel pensioenbeleid te ontwikkelen voor werkgevers. Meer informatie NN ook dit jaar partner van Dutch Dance Quiz NN vindt het belangrijk om kunst en cultuur voor mensen van alle leeftijden en achtergronden toegankelijker te maken. Daarom het partnership met Dutch Dance Quiz. Op 15 oktober was het Amsterdam Dance Event als liveshow in het Internationaal Theater Amsterdam te ervaren. NN is trots om ook dit jaar weer bij te dragen aan het samenbrengen van danceliefhebbers en een ode te brengen aan de rijke Nederlandse dancecultuur. Meer informatie NN partner tentoonstelling Global Wardrobe in Kunstmuseum Den Haag Als tentoonstellingspartner van het Kunstmuseum Den Haag helpt NN om kunst en cultuur toegankelijker te maken voor een breed publiek. Van zaterdag 9 oktober 2021 tot en met donderdag 16 januari 2022 is de tentoonstelling Global Wardrobe – De wereldwijde modeconnectie te bezoeken in het Kunstmuseum in Den Haag. Meer informatie

Je kunt NN ook volgen op social media Facebook, Instagram, LinkedIn.

Angela van Leeuwen nieuwe hoofdredacteur

Sinds 1 oktober is ledenraadslid Angela van Leeuwen hoofdredacteur van het ledenmagazine en de website van de vereniging, vo-nn.nl. Ze neemt het stokje over van bestuurslid René Labordus die in het bestuur de portefeuille Communicatie heeft. Angela studeerde nieuwe en theoretische geschiedenis aan de UvA, en ging na haar afstuderen aan de slag bij een dagblad als (financieel) journalist. Wat een goede opstap bleek voor de functie van bedrijfsjournalist bij NMB. Zij heeft vele jaren gewerkt als manager Interne Communicatie bij ING Bank, later bij divisie Retail en maakte in die rol de overstap naar NN als onderdeel van de toenmalige divisie Intermediair. Daar werkte ze tot haar pensioen. Direct na haar aantreden als hoofdredacteur paste ze niet alleen de naam van het ledenblad (VO-NN Belang) aan, dat nu VO-NN Magazine heet, maar is ook verantwoordelijk voor de nieuwe layout. Samen met de secretaris Tom Kuyper zal ze de komende tijd werk maken van het moderniseren van de website.

Labora is leeg!

Ooit begin jaren ’70 – de tijd van de ponsdocumenten, de prehistorie van de IT – werd een begin gemaakt met een omvattend databestand met daarin de polisgegevens en klanten van de Levensafdeling van NN. Nu, na bijna 50 jaar, is er een einde gekomen aan Labora.

In 1973 verscheen de Labora-circulaire. LABORA staat voor: Levensverzekerings Administratie en Beleids Ondersteuning met Random Access. In de loop van bijna 50 jaar is er veel aan verbouwd, toegevoegd en werd de database regelmatig ter discussie gesteld. Maar nu is het zover: de stekker is eruit getrokken, Labora is leeggehaald, ontmanteld. De data zijn in nieuwe NN-systemen gegoten en er resten nu slechts herinneringen bij een heel leger IT-specialisten en -gebruikers bij NN. Zij waren jarenlang dagelijks bezig met dit systeem voor dataverwerking, onderhoud, ver- en aanbouw. Steeds vonden nieuwe IT-ontwikkelingen hun weerslag in aanpassingen aan Labora. De komst van de pc, de toevoeging van nieuwe producten en de aanhoudende optimalisaties, (niet-blijvende) naamswijzigingen (zoals ‘Illias’) en ‘opschoningen’ maakten dat het werk nooit af was. Bij het 25-jarig jubileum van Labora in 2003 werd een expositie ingericht en een symposium georganiseerd. Ton Hulsbosch, Rob de La Ruelle, Lex Schreurs, Hillard van der Steeg en Leo Verwoert hadden de organisatie hiervan op zich genomen. Van de vroegere bestuurders waren Sam Jonker en Jacques Etienne aanwezig. Bij NN Leven is een film gemaakt over dit systeem. De film werd met medewerking van het Historisch Archief samengesteld. Hier de korte film (5:02 minuten) van NN waarin de geschiedenis en de omvang van Labora geïllustreerd met leuke foto’s wordt gepresenteerd. Meer informatie over Labora is hier te vinden.

NN Investment Partners verkocht aan Goldman Sachs

In augustus maakte NN bekend dat haar dochter NN Investment Partnes (NN IP) verkocht zal worden aan Goldman Sacks Group voor €1,7 miljard. Als onderdeel van de deal gaan NN en Goldman Sachs Assent Management een strategisch partnerschap van tien jaar aan dat vermogensbeheerdiensten zal blijven leveren aan NN Group. David Knibbe, CEO van NN Group: “Deze transactie brengt twee internationale vermogensbeheerders samen, elk met vele decennia aan beleggingservaring. We hebben een sterke en professionele partner gevonden in Goldman Sachs, die een omgeving biedt waarin onze NN IP-collega's kunnen blijven bloeien, ondertussen zullen de gecombineerde beleggingsexpertise en schaal het serviceaanbod aan de klanten van NN IP, waaronder NN Group, verbeteren. Deze transactie geeft NN Group ook meer mogelijkheden om een breder scala aan vermogensbeheerproposities voor onze klanten te ontwikkelen.”

Nieuwe leden

In de afgelopen periode zijn 4 oud-collega’s lid geworden van de VO-NN. Hierbij worden zij van harte welkom geheten bij onze vereniging.

  • De heer S.C. de Geus, RIDDERKERK
  • De heer D.J. Hegeman, RIDDERKERK
  • Mevrouw D. Heddema-de Jong, RIDDERKERK
  • De heer E.P. Verkerk, ELST (GLD)

In memoriam

De vereniging is voor haar mutaties in het ledenbestand afhankelijk van de informatie van de leden zelf. En in geval van overlijden van informatie hierover van de nabestaanden. Het komt voor dat we wél een overlijden doorkrijgen maar niet de overlijdensdatum. De volgende leden zijn ons in de achterliggende periode ontvallen.

  • Mevrouw A.M. Putters-van Kempen, DEN HAAG
  • De heer J.J. Couwenberg, BOXTEL
  • Mevrouw M.M.H. Banis-Witteveen, LAREN NH
  • De heer G.H. Wiegers, VUGHT

Wij wensen de nabestaanden veel kracht bij het verwerken van dit verlies.