Mitzi Houtmeijers volgde haar hart met Paul naar Frankrijk

Al bij NN wist Mitzi Houtmeijers dat ze iets anders wilde. Ze ging opleidingen volgen en toen kwam ze PP tegen…

In deze rubriek hopen we herinneringen op te halen aan mensen die we uit het oog zijn verloren. Een beetje nostalgie misschien aan verloren tijden… Hoe mooi is het dan om te ervaren dat iemand haar hart heeft gevolgd. Zoals Mitzi Houtmeijers. Inmiddels al weer heel wat jaren gehuwd met Peter Paul Parmentier. Aanspreekbaar met PP of Paul. Directiesecretaresse Mitzi, kent u haar nog? Ze werkte van 1986 tot 2005 bij ons mooie bedrijf NN. Na een periode op de afdeling Ziektekosten solliciteerde ze bij de directeur met Ziektekosten in zijn portefeuille als directiesecretaresse. Dat betekende bijleren in de avonduren. Die directeur was Bert Richaers. Toen hij al snel Durk Brands opvolgde als algemeen directeur - nu zou dat CEO heten - veranderde ook het werk voor Mitzi. Ze was (en is nog steeds met haar 53 lentes) jong en gedreven. Ze genoot van haar werk, maar wist dat het niet voor eeuwig zou zijn. Ze oriënteerde zich daarom op rechten- en andere studies, waarbij ze haar soulmate ontmoette. PP, een ervaren bouwkundige, die ervan droomde om eens iets heel anders te gaan doen met zijn leven. In Frankrijk Hoe zou het nu met haar zijn? We zochten haar op in Artigat in het Franse departement Ariège. De Ariège is één van de acht departementen van Occitanië. Ferme Beauregard is schitterend gelegen met een steeds veranderend uitzicht op de imposante Pyreneeën. Die drang van Mitzi om samen een nieuw leven op te bouwen, resulteerde al vrij snel, na een goed gesprek, in een opdracht voor een lokale makelaar. Liefst zuidelijk in Frankrijk door een voorliefde voor veel zon. De meeste locaties waren ongeschikt. Ferme Beauregard: daarop werden ze samen op het eerste gezicht verliefd. Geen camping, maar een boerderij in vervallen staat. En met een prachtig uitzicht. PP kon zijn hart ophalen en heeft er met een voorkeur voor perfectie iets moois van gemaakt. De bebouwde 500 m2 zijn omgebouwd tot twee gîtes, die het jaar rond kunnen worden gehuurd en vier grote kamers. De vier kamers zijn beschikbaar in de maanden juni, juli, augustus en september en daarnaast is er een groot woonhuis voor henzelf. Tot voor kort met twee grote honden, waaronder Bajou. Een aanloper met de naam van het naastgelegen dorpje, die nooit meer is vertrokken. Zo'n goedaardige lobbes kan je niet vervangen. En had ik het zwembad al genoemd?

Mitzi Houtmeijers en Peter Paul Parmentier bij hun gîtes in Frankrijk.

Strenger Frankrijk is een stuk strenger met COVID-19. Overal moeten verplicht mondkapjes op, terwijl corona in dit deel van Frankrijk minder heeft gewoed. Vergeleken met Nederland is het een oase. Zelfs op de befaamde hippiemarkten van St. Girons, Mirepoix en Montbrun-Beaucage wordt er streng gecontroleerd. Ferme Beauregard in Artigat ligt heel mooi tussen de bergen, de Middellandse Zeekust, belastingparadijs Andorra en plaatsen als Lourdes, Carcassonne, Foix, Ax les Thermes en Toulouse. Er is altijd wel ergens iets te doen met al die marktjes, kathedralen, gorges en grotten, waaronder de ondergrondse rivier Souterraine de la Bouiche. Zie ook www.leveninfrankrijk.fr en op Facebook voor onder andere de wekelijkse / maandelijkse blog. De vier kamers kunnen inclusief een verwenarrangement worden gehuurd. Dat betekent elke dag een heel gevarieerd, maar heerlijk diner op basis van lokale producten samen met de overige gasten. Gezellig. 's Morgens is er dan een vers ontbijt. Dus je hebt er verder geen omkijken naar. Lunchen doe je onderweg. Drang En die drang om weer iets anders te gaan doen? Die blijft. Ze zijn nu samen 24/7 in de weer in de zomermaanden. En de rest van het jaar is er altijd wel wat te doen. Dus wie weet verschijnt er ooit nog een vervolg op dit artikel. Tot ziens in Frankrijk volgend jaar bij Mitzi en PP. (Kees Bruin, ledenraadslid, lid communicatiecommissie)

Verwenarrangement

Tip voor de lezers van VO-NN Magazine: huur een kamer met verwenarrangement in de maanden juni of september. De prijzen zijn dan lager en je hebt nog kans op een reservering. De meeste gasten komen er voor de tweede, vierde, achtste of zelfs tiende keer. Het is een plaats om als het ware te adopteren.