“Haal het maximale rendement uit jezelf en knok ervoor”

Ledenraadslid Henk Fokkink van Noord-Oost Midden

Al eerder was Henk Fokkink (75) betrokken bij het bestuur van de vereniging, toen nog de VSI. Maatschappelijk betrokken zijn, daarvoor mag je hem bellen.

“Ik ben van 1971 tot en met 2004 werkzaam geweest in de commerciële buitendienst van NN. Gestart als adjunct-inspecteur Levensverzekering NN. Gedurende deze jaren heb ik verschillende commerciële buitendienstfuncties gehad, waaronder districtsinspecteur en teammanager. Mijn laatste functie was rayondirecteur Sales Regio Oost. Ik ben nu ruim zestien jaar met pensioen”, aldus Henk Fokkink Wat sprak je aan in de functies die je bij NN had? “De grote vrijheid en eigen verantwoordelijkheid voor het functioneren in de commerciële buitendienst. Ik kijk met veel voldoening terug op mijn arbeidzame leven.” Wat betekent het lidmaatschap van de ledenraad van VO-NN voor je? “Zowel in mijn werk als privé vond en vind ik het belangrijk om sociaal en maatschappelijk betrokken te zijn. Zo ben ik jarenlang secretaris en bestuurslid van de Twentsche Golfclub geweest en onder meer zeven jaren lang voorzitter van de Badminton Club. Op dit moment vervul ik nog de functie van secretaris van de Hof van Twente Cup (golf).”

Ledenraadslid Henk Fokkink: “Levensgeluk is voor een belangrijk deel een keuze”

En daarnaast? “Ook vind ik het belangrijk om fysiek actief te blijven met onder andere golf en fietsen. Samen met mijn echtgenote reden we zonder trapondersteuning vorig jaar de Elfstedentocht. Dit jaar deden we samen een rondje IJsselmeer van 330 km. Ook heb ik samen met mijn zoons regelmatig diepzee gedoken op Bonaire en in de Rode Zee. Vele prachtige buitenlandse reizen naar onder meer Tibet, China, Afrika, Lapland en Zuid-Amerika hebben ons het besef gebracht dat we erg bevoorrecht zijn, wat ook de verantwoordelijkheid met zich meebrengt om vooral ook maatschappelijk betrokken te blijven.” Je was al eerder bij het bestuur betrokken… “Hoewel ik van maart 2007 tot februari 2010 al deel uitmaakte van het bestuur van de VSI, de voorganger van VO-NN, in de functie van bestuurslid VSI en voorzitter van de PR-commissie van de VSI, heb ik op verzoek van Frits Boss in 2018 toch besloten opnieuw een rol te willen vervullen binnen de VO-NN. Ik wil graag vanuit mijn achtergrond en ervaring opnieuw van toegevoegde waarde kunnen zijn voor alle gepensioneerden en ex-medewerkers van de NN-groep. In 2020 is de nieuwe ledenraad samengesteld. Ik zie dat deze nieuwe ledenraad geweldig gemotiveerd is om met nieuwe impulsen en ideeën de vereniging van een nieuw elan te voorzien. Dit is voor mij opnieuw een bevestiging dat onze vereniging nog steeds een belangrijke maatschappelijke functie heeft.” Wat is je levensmotto? “Levensgeluk is voor een belangrijk deel een keuze. Ik was bijna vier jaar toen ik in een pleeggezin terecht kwam. Na een moeilijke jeugd heb ik zelf mijn toekomst vorm moeten geven. Daarbij is mijn drijfveer altijd geweest: haal het maximale rendement uit jezelf en knok ervoor. Om daar in te slagen moet jij je wel realiseren dat als je vandaag doet wat je gisteren deed, je morgen krijgt wat je vandaag kreeg. Dus zorg ervoor dat je nooit stil blijft staan bij wat je bereikt hebt, maar blijf altijd openstaan voor nieuwe uitdagingen met het motto: verander wat je niet kunt accepteren, maar accepteer wat je niet kunt veranderen.”

Henk Fokkink

Nu 75 jaar en al 52 jaar getrouwd met Ans. Ze wonen met veel plezier in Delden, in het mooie Twente. Samen hebben ze hebben twee zonen van 47 en 50 jaar en drie kleinkinderen.