COMMISSIE SOCIAAL ECONOMISCHE BELANGEN

Uitstekend verzekerd voor zorg én korting via Nationale-Nederlanden

Als je zorg nodig hebt, wil je dat het goed is geregeld. Die zekerheid heb je bij Nationale-Nederlanden. Als oud-collega krijg je bovendien korting op je premie en extra vergoedingen voor onder andere fysiotherapie, mondzorg en alternatieve geneeswijzen. De gratis module Fit helpt je te werken aan je gezondheid.

De Zorgverzekering van Nationale-Nederlanden beweegt met je mee. Je hebt ruime zorgkeuze, krijgt veel extra services en kiest zelf je aanvullende zorgverzekering. Onze nieuwe zorgbundel Jij & Vitaal biedt naast vergoedingen voor fysio, mondzorg en spoedzorg in het buitenland, ook specifieke vergoedingen passend bij jouw levensfase. Zo zorgen wij dat jij geen omkijken hebt naar je zorgverzekering en meer tijd voor wat echt belangrijk is. Jij & Vitaal: de aanvullende zorgverzekering voor wie fit en gezond wil blijven. Zo lang mogelijk gezond en vitaal blijven? Wij zorgen voor een aanvullende zorgverzekering die je steunt en met je meebeweegt. Breng iedere 3 jaar je gezondheid in beeld en maak gebruik van (online) programma’s, voedingsadvies, brillen, lenzen en andere hulpmiddelen. Daarnaast helpen we je ook weer gezond te worden in het geval er iets speelt, denk aan 10 fysiobehandelingen, uitgebreide buitenland dekking en €350,- mondzorg. Extra vergoedingen voor oud-collega’s Als je jezelf verzekert via Nationale-Nederlanden ontvang je extra vergoedingen voor orthodontie, fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen. Wat en hoeveel precies, dat is afhankelijk van welke aanvullende verzekering je kiest. De voordelen op een rij:

 • 5% korting op je basisverzekering
 • Tot 26% korting op je aanvullende verzekering
 • Gratis module Fit: een pakket om fitter en vitaler te worden
 • Spoedzorg in het buitenland standaard in alle aanvullende verzekeringen
 • Extra dekkingen in de aanvullende verzekeringen voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en orthodontie
 • Second opinion door een internationale specialist via Best Doctors®
 • Gezondheidslijn om 24/7 je gezondheidsvragen te stellen
 • Hulp bij het vinden en regelen van mantelzorg
 • Tot 14 dagen vervangende mantelzorg in onze aanvullende verzekeringen
 • Vraag de dokter app voor advies van verpleegkundigen via chat
 • SkinVision app om snel verdachte huidplekjes te checken

Bekijk de premie en alle extra’s die voor u gelden in de link hieronder: Nationale-Nederlanden Gepensioneerden: Jouw zorgcollectief: NN. Nationale-Nederlanden Oud-medewerkers: Jouw zorgcollectief: NN. Je kunt ook telefonisch contact opnemen met 026 - 353 53 53.

Aantrekkelijke korting op uw zorgverzekering in 2022

VO-ING en VO-NN en Zilveren Kruis hebben voor u afspraken gemaakt over een collectieve zorgverzekering. Eén die goed past bij uw situatie.

Als lid van VO-ING en VO-NN ontvangt u extra voordeel

 • 3% korting op de basisverzekeringen
 • 12,5% korting op aanvullende verzekeringen en 10% op de tandverzekeringen
 • 12,5% korting op het Extra Vitaal pakket
 • Tot 30% korting op zorgproducten en -diensten met Zilverkorting
 • Gratis persoonlijk advies van de Zorgcoach
 • U wordt altijd toegelaten voor de aanvullende verzekering, ongeacht uw leeftijd of ziektegeschiedenis

De zorgverzekering van Zilveren Kruis Zilveren Kruis heeft drie basisverzekeringen. Het verschil in de basisverzekeringen heeft te maken met de vrijheid in keuze van zorgverleners. Als u naar een zorgverlener gaat is het verstandig om eerst te bekijken welk type basisverzekering u heeft en of uw zorgverlener met Zilveren Kruis een contract heeft. Dat kan op de website zk.nl/zorgverkenner. Het verplicht eigen risico blijft € 385 per kalenderjaar Krijgt u zorg uit de basisverzekering, dan betaalt u een deel van de zorgkosten zelf. Dit noemen we verplicht eigen risico. In 2022 blijft het verplicht eigen risico €385. Kijk voor meer informatie over het eigen risico en de mogelijkheid voor gespreid betalen van het eigen risico op zk.nl/eigenrisico. NIEUW vanaf 1-1-2022 Collectieve Aanvullende verzekering Financieel Zilveren Kruis heeft aanvullende collectieve sectorspecifieke lijnen ontwikkeld. Voor de gepensioneerden van VO-ING en VO-NN heet deze lijn: collectieve aanvullende verzekering Financieel. Omdat de branche waar VO-ING en VO-NN onder valt de financiële sector is. Als u verzekerd bent via de collectieve zorgverzekering van VO-ING en VO-NN maakt u automatisch gebruik van deze extra vergoedingen bij een aanvullende verzekering vanaf 1 ster. Wilt u uw zorgverzekering voor 2022 wijzigen? Overstappen naar de collectieve verzekering van VO-ING en VO-NN of een wijziging aanbrengen in uw basisverzekering? Doe dit uiterlijk 31 december 2021. Uw aanvullende verzekering(en) kunt u uiterlijk 31 januari 2022 wijzigen. Ook kunt u uiterlijk 31 januari 2022 het Extra Vitaal pakket aanvragen. Meer informatie over de collectieve verzekering? Bel 071-7510052. Of bezoek de website zk.nl/vo-ingenvo-nn. Hoe zit het met uw totaalplaatje? Dat stress en ongezond eten invloed hebben op onze gezondheid weten we wel. Maar hoe krijgen we inzicht in het totaalplaatje van onze gezondheid? Om daarachter te komen heeft Zilveren Kruis de TotaalCheck ontwikkeld. De TotaalCheck bestaat uit 2 stappen en 35 vragen. In ongeveer 10 minuten weet u hoe u ervoor staat en waar u mee aan de slag kunt gaan. Ontdek in 2 stappen hoe uw Totaalplaatje eruit ziet via zk.nl/totaalcheck. Ga aan de slag met uw totaalplaatje Kent u het Gezonder Leven Magazine van Zilveren Kruis al? Dat staat boordevol blogs, artikelen en video’s. Met praktische tips, handige tools en ervaringen om stap voor stap gezonder te leven. Over beter slapen, gezondere voeding, meer bewegen en ontspannen en een fijne omgeving en goede relaties. Alles dus, om met uw totaalplaatje aan de slag te gaan. Bekijk het Gezonder Leven Magazine van Zilveren Kruis op zk.nl/magazine.

“Ook een mantelzorger heeft hulp nodig”

Mantelzorgen doet u met liefde. Maar wat start met het smeren van een boterham voor een zieke dierbare of een keer helpen met aankleden, eindigt vaak in een dagtaak. Nederland telt 5 miljoen mantelzorgers. Misschien bent u wel één van hen. Mantelzorgen is zwaar werk. En dat niet alleen: mantelzorgers krijgen met verschillende instanties te maken. Soms is het onduidelijk waar u voor welke ondersteuning terecht kunt. Het is een hele klus om daar achter te komen. Wist u dat wij u hierbij kunnen ondersteunen?

Albert Elsendoorn werkt als ZorgConsulent bij ONVZ. “Ik informeer mantelzorgers over de mogelijkheden en help ze bij de aanvraag van diverse regelingen. Gemeenten zijn er verantwoordelijk voor om mensen zo lang mogelijk thuis te kunnen laten wonen. Dat houdt onder meer in dat zij vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) een traplift of aangepaste douche kunnen verzorgen en vergoeden. Veel mantelzorgers weten niet dat ze daarvoor bij de gemeente terecht kunnen.

“Kies voor de Eersteklas Zorgverzekering van ONVZ.”

We kunnen de mantelzorger ook ontlasten. Daar zijn allerlei oplossingen voor. Bijvoorbeeld een vrijwilliger of een medewerker van Senior Service die (tijdelijk) een deel van de zorgtaken overneemt. Respijtzorg is ook mogelijk. De zorgvragende dierbare verblijft dan een aantal dagen in een logeeropvang, zodat de mantelzorger even op adem kan komen. En niet geheel onbelangrijk: we ondersteunen mantelzorgers ook op emotioneel vlak. Ik spreek dagelijks mantelzorgers, en ik vind niets gek of ongemakkelijk. Dus weg met die schroom en laat ons u helpen. Daar zijn we voor.”

Vergoedingen voor mantelzorgers Biedt uw gemeente geen mantelzorgondersteuning of mantelzorgmakelaar? Dan kunt u met een aanvullende verzekering Startfit of hoger terecht bij Albert of één van zijn collega’s voor mantelzorgondersteuning. De aanvullende verzekeringen Optifit en hoger van ONVZ vergoeden daarnaast de diensten van de mantelzorgmakelaar die de ZorgConsulent voor u regelt.

Iedereen wil gezond blijven. Maar als u toch zorg nodig heeft, biedt ONVZ u een eersteklas zorgverzekering. Met uitstekende persoonlijke service, ruime dekkingen en vrije zorgkeuze. U ontvangt van ONVZ een aantrekkelijke korting op de premie, van 5% op de basisverzekering en 23% op de aanvullende verzekeringen. Wachtlijstbemiddeling De ZorgConsulenten bieden naast hulp bij mantelzorg nog andere waardevolle ondersteuning, zoals wachtlijstbemiddeling. Wilt u weten of ONVZ iets voor u kan betekenen? De ZorgConsulenten bespreken graag de mogelijkheden met u. Upgrade nu naar ONVZ Bent u nog niet verzekerd bij ONVZ? Upgrade dan nu uw zorgverzekering en stap over naar ONVZ. Op onze website kunt u gemakkelijk uw zorgverzekering samenstellen en de premie berekenen. Overstappen kan tot 1 januari 2022. En als u wilt, zegt ONVZ uw huidige zorgverzekering kosteloos voor u op.